Prajitura din albusuri cu ricotta

de angyb in Prajituri, 1 Mar 2013 | 5108 vizualizari

 

Cum aveam niste albusuri congelate am hotarat sa fac o prajiturica .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 1 ou
  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 1 ou
  • 1lingura de limoncello
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • 250 g ricotta
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu alune (maruntite)
  • 50g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de limoncello
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu ricotta:

Blatul: Batem spuma albusurile pana cand se intaresc, dupa care se adauga zaharul si continuam sa batem pana cand devine o bezea. Adaugam faina amestecata cu drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30-35 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema: Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Dam la foc restul de lapte si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul si lingura de limoncello. Lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit o amesetcam cu ricotta si frisca batuta spuma .

Glazura:topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul.

Sirop: Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam lingura de limoncello si lasam sa se raceasca.

Asamblarea: Insiropam bine blatul ,intindem deasupra crema dupa care turnam deasupra glazura .Dam la rece cateva ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

angyb 1

02.03.2013, 09:45

alba_zori 1

04.03.2013, 19:05

Si asta am pierdut-o dar vad acum ce buna e si reteta,super!te pup

angyb 1

05.03.2013, 08:34

Alba multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine